DOCTOR WHO

Kaliteli-Yabancı-Diziler-Doctor-Who


Dizinin Adı: Doctor Who

Tür: Macera - Dram - Aile

Oyuncular: Matt Smith (The Doctor), Peter Capaldi (The Doctor), David Tennant (The Doctor), Jenna Coleman (Clara), Karen Gillan (Amy Pond), Nicholas Briggs (Dalek)

Sezon: 10

İMDB Puanı:  8,7

Dizinin Özeti: 

Tüm diziler arasında en uzun soluklu olanıdır ve bildiğim kadarıyla dizinin bir emsali de yok çünkü ilk bölümü 1963’de yayınlandı.


Doktorlukla hiç alakası olmayan, en kaliteli yabancı dizilerden bir tanesi. Doctor Who, uzayda şeytanın kötülükleriyle savaşmak adına, gemisine sevdiği insanları da alarak değişik zaman aralıklarında seyahat eden, insan şeklinde ancak insan olmayan bir varlık. Karakterin en önemli özelliği de ölümsüz olması.

Öldüğü zaman farklı bir insan formunda tekrar hayata dönüyor ve dizi bu şekilde devam ediyor. Doctor Who, dizi süresince 11 kez öldü ve yeniden dirildi, bu nedenle 11 ayrı aktör Doctor Who karakterine hayat verdi. Gittiği dönemlerde ve yerlerde tarihte ün yapmış kişiler ile de tanışan Doktor’un maceralarını izlerken, tarihte yer etmiş olan kişilerin yaşadıkları dönemleri görmek ve onlar hakkında görsel olarak fikir sahibi olmak da diziye ayrı bir renk katıyor. 



DOCTOR WHO DOCTOR WHO Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 27, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok

ÖNE ÇIKANLAR